ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DÜNYA MUTFAKLARI PORTEKİZ PASTEL DE NATA (PORTEKİZ TATLISI)

Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı)

Pastel de Nata (Portekiz Tatlısı)

Portekiz mutfağından dünyaya yayılan pastel de nata, 'yumurta tartı ve belem turtası' isimleriyle de bilinir. Orijinal tarifini dünyada yalnızca 4 kişinin bildiği söylenilen bu tatlıyı, mutfaklarınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Ana malzemeleri yumurta, süt ve milföy olan pastel de nata'nın lezzetini çok seveceğinizden eminiz. Malzemeler hazırsa, Portekiz usulü pastel de nata nasıl yapılır birlikte görelim.

Kore mutfağından bingsu, İtalyan mutfağından zabaglione ve Fransız mutfağından çikolatalı ekler tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1.5 su bardağı su (250 mililitre)
  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 7 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet çubuk tarçın

Tepsiyi yağlamak için:

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Toz tarçın

Pastel De Nata (Portekiz Tatlısı) Nasıl Yapılır?

  • Tencerenin içerisine limon kabuğu, portakal kabuğu, su, şeker ve çubuk tarçını ekleyerek ocağa alın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 7-8 dakika daha koyulaşana kadar pişirin.
  • Ardından ocağın altını kapatarak ılıması için kenarda bekletin.
  • Başka bir tencerede süt ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve pişirin.
  • Muhallebi pişmeye başladığında, diğer tenceredeki şerbeti yavaş yavaş ekleyerek birbirine yedirin.
  • Hazırladığınız şerbetli muhallebiyi oda sıcaklığında ılıtın. Ardından yumurta sarılarına içine ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı süzgeçten geçirerek başka bir kaba aktarın. Bu sayede limon, portakal kabukları ve topaklanmalardan kurtulabilirsiniz.
  • 10 adet milföy hamurunu, yumuşadığında üst üste koyun ve merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın.
  • Açma işlemini kolaylaştırmak için un serpebilirsiniz.
  • Dikdörtgenin uzun kenarlarından başlayın ve hamuru sıkı bir şekilde rulo haline getirin.
  • Hamurdan 2 cm kalınlığında toplam 20 adet olacak şekilde parçalar kesin.
  • Metal muffin kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Hamuru ortasına yerleştirerek kenarlarından bastırın.
  • Hamurların orta kısmına hazırladığınız yumurtalı kremadan ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
  • Pişen turtaları oda sıcaklığında bekleterek ılıtın. Ardından üzerine tarçın serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!