Tart Caprese

Milföy, mozarella peyniri ve domates ile hazırlanan nefis bir tart tarifine ne dersiniz? Cevabınız evetse, sizi böyle alalım. Çay saatlerine eşlik edecek tart caprese tarifine ve videolu anlatımına geçebiliriz.
Alternatif olarak kuşkonmazlı tart ve havuçlu kabaklı tart tarifini de deneyin.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Tart Caprese Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 parça milföy hamuru
- 200 g mozarella peyniri
Izgara domates için
- 3 domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5~6 dal taze kekik
- Bir tutam toz şeker
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta
- Fesleğen
Tart Caprese Nasıl Yapılır?
- Izgara domates için domatesleri bir cm kalınlığında halka doğrayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerine zeytinyağı gezdirin. İnce kıydığınız taze kekik dallarını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Tart için milföy hamurunu hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın.
- Kenarlarını katlayarak şekil verin. Kabarmaması için hamurun üzerine çatalla delikler açın.
- Hamurun üzerine tuz ve karabiber serpin. Izgara domates dilimleri ve mozarella peynirini sırayla tartın üzerini kaplayacak şekilde dizin.
- Aralara fesleğen yaprakları ilave edin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında peynirler eriyip kenarları hafif kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?