ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR KESTANELİ MİLFÖY BAKLAVA

Kestaneli milföy baklava

Kestaneli milföy baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli milföy baklava tarifi için malzemeler

  • 12 kare milföy
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    İç malzemesi için:
  • 1 su bardağı ceviz içi (İri çekilmiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane (İri doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
    Şerbeti için:
  • 2 su bardağı (350 g) toz şeker
  • 2 su bardağı (40m ml) su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kestaneli milföy baklava Nasıl Yapılır

  • Şerbeti için şekeri ve suyu küçük bir tencerede 15 dakika kaynatın. Ocaktan almaya 2 dakika kala limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • İç harcı için ceviz içi, haşlanmış kestane ve tarçını bir kaseye alarak harmanlayın.
  • Milföyleri yağlı kağıt üzerine alın. Bir milföyün ortasına iç harcından koyun ve üçgen olacak şekilde katlayıp kenarlarını hafif bastırın. Tüm milföyler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerine sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Milföyler pişince fırından alın. İlk sıcaklığı geçince hazırladığınız soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbeti çekmesi için yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.