Kestaneli Milföy Baklava

Kestaneli Milföy Baklava
09 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kestaneli Milföy Baklava için

Malzemeler

  • 12 kare milföy
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    İç malzemesi için:
  • 1 su bardağı ceviz içi (İri çekilmiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane (İri doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
    Şerbeti için:
  • 2 su bardağı (350 g) toz şeker
  • 2 su bardağı (40m ml) su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kestaneli Milföy Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Şerbeti için şekeri ve suyu küçük bir tencerede 15 dakika kaynatın. Ocaktan almaya 2 dakika kala limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. İç harcı için ceviz içi, haşlanmış kestane ve tarçını bir kaseye alarak harmanlayın.
  3. Milföyleri yağlı kağıt üzerine alın. Bir milföyün ortasına iç harcından koyun ve üçgen olacak şekilde katlayıp kenarlarını hafif bastırın. Tüm milföyler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üzerine sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  4. Milföyler pişince fırından alın. İlk sıcaklığı geçince hazırladığınız soğuk şerbeti yavaş yavaş dökün. Şerbeti çekmesi için yaklaşık 1 saat bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo