Tavuk Etli Milföy Pay

Tavuk Etli Milföy Pay
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tavuk Etli Milföy Pay için

Malzemeler

  • 750 gr kemiksiz tavuk but
  • 2 pırasa
  • 1 çay bardağı haşlanmış tane mısır
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 50 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 50 gr un
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış tarhun
  • 5~6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 2 büyük boy milföy
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Tavuk Etli Milföy Pay

Nasıl Yapılır

Tereyağını tavaya alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız sarımsağı ve ince dilimlediğiniz pırasayı ekleyip soteleyin. Pırasa biraz yumuşayınca jülyen doğradığınız kırmızıbiberi ve küp şeklinde doğradığınız tavuk etini ekleyip soteleyin. Tavuk etinin pişmesine yakın mısır, tarhun, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın kabına tavuklu harcı döküp yayın. Bir milföyün üzerine un serpip fırın kabının büyüklüğünde açın. Fırın kabının üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Diğer milföyü de az açıp yaprak şeklinde şekiller çıkarın. Milföyün üzerine yapıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Büyük boy milföyünüz yoksa 4 kare milföyü yan yana getirip birleştirerek büyük boy milföy elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo