PÜF NOKTASI

Tatlı hamur işi yapmanın püf noktaları
Tatlı hamur işi yapmanın püf noktaları

  • Eğer hamuru kendiniz açarak bir tatlı hazırlıyorsanız tereyağı kullanmalısınız. Böylelikle hem hamurunuzun kıvamı daha güzel olur hem de tatlınız daha lezzetli olur.
  • Hamurunuzu açarken oklavanıza ya da merdanenize yapışmasın istiyorsanız hamurunuzu ara ara unlamalısınız.
  • Revani ya da yoğurt tatlısı gibi yumuşak kıvamlı tatlılar yapıyorsanız mutlaka soğuduktan sonra dilimlemelisiniz. Aksi takdirde tatlınız dağılabilir.
  • Eğer kuruyemişli bir tatlı hazırlıyorsanız kuruyemişlerinizi kavurmadan kullanmalısınız.
  • Hazırladığınız tatlı hamurlarınızın içine bir tutam kadar tuz koyarsanız tatlınız daha da lezzetli olur.
  • Eğer tatlınız şekerlendi ise atmak yerine tatlınızı süt dolu bir kaba alın ve en az iki saat bekletin. Hem şekerlenme ortadan kalkacak hem de süt tatlınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
  • Hazır yufka ile yapacağınız hamur tatlılarınızın daha çıtır olmasını istiyorsanız yufkaların üzerine birer damla limon sıkabilirsiniz. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!