ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ PASKALYA ÇÖREĞİ

> PASKALYA ÇÖREĞİ
10 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Paskalya çöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 5~6 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yumurta
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • File fındık
Paskalya çöreği Nasıl Yapılır

Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın. Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın. Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.