ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER TİKKA MASALA SOSLU TAVUK

Tikka Masala Soslu Tavuk

Tikka masala soslu tavuk

Hint mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tikka masala soslu tavuk, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. İsmini garam masala baharatından alan bu yemek, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. Genellikle pilav eşliğinde sunulan tikka masala soslu tavuk, protein bakımından da zengindir. Malzemeler hazırsa, Hint mutfağının meşhur tikka masala soslu tavuk tarifine geçebiliriz.

Hint mutfağı ile özdeşleşen keşmir pilavı ve kheer tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tikka Masala Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk kalça
  • 10 gr kırmızı toz biber
  • 5 gr garam masala
  • 5 gr toz yeşil kakule
  • 5 gr toz kimyon
  • 2 limonun suyu
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 1 gr portakal rengi gıda boyası
  • Tuz

Masala sosu için

  • 250 gr soğan
  • 100 gr domates
  • 50 gr domates püresi
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 5 gr toz kırmızı biber
  • 50 gr toz kişniş
  • 5 gr kimyon tohumu
  • 20 gr zencefil
  • 20 gr sarımsak ezmesi
  • 100 ml sıvıyağ
  • Tuz

Tikka Masala Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu bir tavaya alıp tuz, toz kırmızı biber, toz kakule ve limon suyu ile marine edin. Ocaktan alıp soğutun ve buzdolabında 6 saat bekletin.
  • Süzme yoğurt, gıda boyası ve garam masalayı bir kaseye alıp karıştırın. Marine edilmiş tavukları ekleyip bu karışımla ovun.
  • Tavukları önceden 250 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ya da şişlere geçirip ızgarada iyice pişirin. Servis tabağına alın. 
  • Yağı bir tavada ısıtın. Tane kimyon ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Tavukların üzerine ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!