ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ MAHLEPLİ ÇÖREK

Mahlepli Çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mahlepli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım yemek kaşığı mahlep
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Mahlepli Çörek Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kapta toz şeker ve tuz ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Maya, süt, ayçiçek yağı, yumurta, eritilmiş tereyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp rulo şeklinde hazırlayın. İkiye katlayın ve kıvırın. Simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 30 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!