ANASAYFA PÜF NOKTASI PORTAKAL

PORTAKAL

Portakal


Zarsız, çekirdeksiz turunçgil dilimlerine “supremes” denir. Meyvenin etini ortaya çıkarmak için keskin bir bıçakla kabuğun alt ve üst uçlarından kesin.



Meyvenin kesik olan bir yüzeyini kesme tahtasına yerleştirin. Meyve kıvrımını takip ederek kestikçe çevirip kabuk ve altındaki beyaz kısmını kesin.



İlk seferde bütün beyaz kısımlarını temizlemek zordur. Geride kalan zar parçaları varsa meyveye açı verip kalan kısımları da temizleyebilirsiniz.



Dilimleri bir çanak üzerinde kenarlarındaki zardan kurtulacak şekilde kesin. Çıkacak dilimler ve meyvenin suyu çanakta toplanacaktır.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!