ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SAHURDA KAHVALTISEVERLER İÇİN 10 TARİF ÖNERİSİ

SAHURDA KAHVALTISEVERLER İÇİN 10 TARİF ÖNERİSİ

Sahur sofralarına özel birbirinden lezzetli 10 pratik kahvaltılık tarif..
Sahurda Kahvaltıseverler İçin 10 Tarif Önerisi

Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan'da sahur sofralarının önemi oldukça büyüktür. Sahurda zahmetli yemekler hazırlamak yerine, kahvaltılık tariflere daha fazla ilgi gösterilir. Sahur için nefis kahvaltılık tarifleri sizler için yazımızda bir araya getirdik. Kahvaltı severlerin yüzünü güldürecek hem pratik, hem de lezzetli tarif önerilerimiz ile sahurun keyfi bir başka olacak. İşte, sahurda kahvaltı severler için 10 pratik tarif önerisi:



Kahvaltı sofralarına çok yakışan nefis bir tarifle karşınızdayız. Dilimlenmiş ekmekleri; sosis, biber, domates, zeytin, peynir ve yumurta ile birleştirin. Ekmekleri fırında pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



Kahvaltı denince ilk akla gelen tariflerden biri de poğaçalardır. Evde pastane usulü peynirli poğaçalar hazırlayarak, siz de sahur sofralarını renklendirebilirsiniz. Poğaçaların iç harcında beyaz peynir, maydanoz ve dereotu kullanılır.



Ana malzemeleri yumurta ve domates olan menemen, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen menemen, ortalama 20 dakika da hazırlanır.



Sahur kahvaltı tarifleri listemize, gözleme ile devam ediyoruz. Kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen patatesli gözlemeyi, sac veya tavada kolayca pişirebilirsiniz.



Bosna Hersek ve Balkan ülkelerinde çok ilgi gören tepsi böreği, ıspanaklı iç harç ile doldurulur. Sahur sofralarına da yakışan ıspanaklı tepsi böreği, toplamda 40 dakika da hazırlanır.



Sarı, kırmızı ve yeşil biber ile hazırlanan tepside biberli ekmek, sahur sofralarında hafif beslenmek isteyenler için ideal bir seçimdir. Hazırlaması yalnızca 25 dakikadır.



İtalyan mutfağının en kolay atıştırmalıkları arasında yer alan bruschetta, kızarmış ekmek ile hazırlanır. Ana malzemeleri sarımsak, zeytinyağı ve domatestir. İsteğe göre sebze, peynir, fasulye ve sosis ile lezzetlendirilebilir.