Vanilyalı Tarifler: Mis Gibi Kokusuyla 10 Vanilyalı Tarif

Vanilya hangi tariflerde kullanılır? Vanilya ile ne yapılır? İşte, nefis aroması ve tüm mutfağı saran hafif kokusuyla yemeye doyamayacağınız birbirinden lezzetli 10 vanilyalı tarif:
Vanilyalı Tarifler: Mis Gibi Kokusuyla 10 Vanilyalı Tarif
28 Mart 2023, 17:23

Vanilya, bir bitki çeşididir. Dünyanın en popüler tadı ve aroması kabul edilen vanilya, yiyecek, içecek, kozmetik ve parfüm gibi farklı sektörlerde kullanılır. Güçlü kokusuyla tanının vanilya, özellikle tatlıların ve dondurmaların vazgeçilmezleri arasındadır. Vanilyayı, toz olarak alabilir veya vanilya özütünü kullanarak daha güçlü bir aroma elde edebilirsiniz. İşte, tadına doyamayacağınız 10 vanilyalı tarif:

  1. Vanilyalı Dondurma

vanilyalı dondurma

Vanilyalı dondurma, yaz aylarının en sevilen tatlarından biridir. Süt, vanilya ve yumurta sarısı ile hazırlanan dondurmayı, en az 8 saat buzlukta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Damla Sakızlı Vanilyalı Dondurma

damla sakızlı vanilyalı dondurma

Evde kendi dondurmalarını hazırlamak isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Yalnızca 5 malzemeden oluşan damla sakızlı vanilyalı dondurmayı, kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz.

  1. Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Vanilyalı Keçi Sütlü Dondurma

Keçi sütü, vanilya çubuğu ve krema ile hazırlanan bu dondurma, yaz aylarında mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Aroma katmak için meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Muzlu ve Vanilyalı Puding

muzlu vanilyalı puding

Vanilya esansı ve muz dilimleri ile hazırlanan bu pudingin ara katlarında kedidili bisküvi kullanılır. Üzeri ise dondurma ve karamel sosuyla zenginleştirilir.

  1. Chia Tohumlu Vanilyalı Puding

Chia Tohumlu Vanilyalı Puding

Son yıllarda yemek ve tatlılarda tercih edilen chia tohumunu, bu kez puding yapımında kullanmaya ne dersiniz? Üzerini antep fıstığı ve mango ile süslemeyi unutmayın.

  1. Pay de Pera

pay de pera

Meksika mutfağında çok sevilen pay de pera, armut ve vanilya aromalı bir tatlıdır. Dondurma eşliğinde servis edilir. Sıcak bir şekilde sunuma hazırlanır.

  1. İrmik Helvalı Vanilyalı Parfe

irmik helvalı vanilyalı parfe

İrmik, haşhaş, vanilya ve fesleğen ile hazırlanan parfe, soğuk bir şekilde sunulur. Fransız mutfağında çok popüler olan bu tatlıyı, çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

  1. Armutlu ve Vanilyalı Kurabiye

armutlu vanilyalı kurabiye

Vanilya özü ve armut ile doldurulan bu kurabiye, çay saatlerinde hafif atıştırmalıklar hazırlamak isteyenler için idealdir. 

  1. Kiraz Soslu Vanilyalı Cheesecake

kiraz soslu vanilyalı cheesecake

Cheesecake yemeye doyamayanlar için, kiraz sosu ve vanilya esansı ile zenginleştirilen nefis bir tarifimiz. Cheesecake'i bir gün dolapta dinlendirdikten sonra sunabilirsiniz.

  1. Vanilyalı Cupcake

vanilyalı cupcake

Davet sofralarında sunabileceğiniz vanilyalı cupcake, şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakır. Vanilyalı frostingin üzerini pasta süsüyle kaplayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Vanilyanın faydaları nelerdir?
  2. Tiramisu tarifleri
  3. Galette tarifleri
  4. Yaz meyveli cheesecake tarifleri
  5. Elmalı tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo