Revani Tarifleri: Kolay ve Farklı 9 Revani Tarifi

Revani nedir, nasıl yapılır? Revani çeşitleri nelerdir? Revani tatlısının tarihçesi nedir? İşte, mutlaka denemeniz gereken birbirinden lezzetli ve pratik 9 nefis revani tarifi:
Revani Tarifleri: Kolay ve Farklı 9 Revani Tarifi
05 Ağustos 2024, 10:46

Revani, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan bu tatlı, Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saray aşçıları tarafından ortaya çıkarılmıştır. Erivan zaferi nedeniyle, tatlıya revani ismi verilmiştir. Bazı yörelerde 'sünger tatlısı' veya 'yoğurt tatlısı' olarak da bilinir. Tatlının içeriğinde yoğurt vardır ve şerbetle lezzetlendirilir. Basılı ilk yemek kitabı olan Melceü't-Tabbahin'de revani tarifine yer verilmiştir. Yörelere göre İzmir, Diyarbakır, Edirne ve Elazığ revanisi gibi çeşitleri vardır. Ayrıca içinde kullanılan malzemelere göre de farklı çeşitleri mevcuttur.



Revani Tarifleri


  1. Revani


Listemize ilk olarak orijinal revani tarifi ile başlıyoruz. Un, irmik ve yoğurt ile hazırlanan bu tatlı, şerbet ile zenginleştirilir. Üzeri kaymak ve frenk üzümü ile süslenebilir. 

  1. Havuçlu Tarçınlı Revani


Havuç, revaniye çok yakışan malzemelerden biridir. Özellikle aromatik tat sevenler için idealdir. İsteğe göre vanilyalı dondurma eşliğinde servis edilebilir.

  1. Kakaolu Revani


Kakao aroması sevenler için önerimiz, nefis mi nefis kakaolu revani. Hazırlanışı 20 dakika, pişirmesi ise 35-40 dakikadır. Dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Haşhaşlı Revani


Son yıllarda okurlarımız tarafından en sevilen revani çeşitlerinden biridir. Haşhaş tohumları ile zenginleştirilir. İsteğe göre soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürebilirsiniz.

  1. Yaban Mersinli Revani


Yaban mersini kurusu, muskat ve zencefil ile zenginleştirilen revani, krem şanti ve nar taneleri ile süslenir. İsteğe göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz.

  1. Ballı Revani


Şerbetinde hem bal, hem de şeker kullanılan ballı revani, bal tadını sevenler için idealdir. Servis esnasında antep fıstığı ve frambuaz ile süsleyebilirsiniz.

  1. Acıbademli Revani


Acıbadem aroması sevenler için nefis bir tarifle karşınızdayız. Klasik revani gibi hazırlanan bu tatlıyı, çayın en lezzetli eşlikçisi olarak sunabilirsiniz.

  1. Muhallebili Revani


Muhallebili revani, şerbet yerine limonata ile ıslatılır. Ardından tatlının üzeri muhallebi ile zenginleştirilir. En üst kısma ise Türk kahvesi ve rendelenmiş çikolata parçaları serpiştirilir.

  1. Portakallı Revani


Okurumuzdan gelen portakallı revani tatlısı, turunçgil aroması sevenlerin favorisi olacak niteliktedir. Aroma katmak için şerbete portakal suyu eklenmesi yeterlidir.


Şunlara da göz atın;

  1. Güllaç tarifleri
  2. İftar için sütlü tatlılar
  3. İftar için şerbetli tatlılar
  4. Muhallebi tarifleri
  5. Yöresel tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo