ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KAKAOLU REVANİ

Kakaolu Revani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Revani Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 200 gr toz şeker
  • 65 gr irmik
  • 245 gr un
  • 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Kakaolu Revani Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı, yoğurt, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alarak mikserle 6-7 dakika çırpın. İrmik, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Kaymak veya dondurma ile birlikte sunabileceğiniz klasik revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!