ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ HAVUÇLU TARÇINLI REVANİ

Havuçlu tarçınlı revani

Havuçlu tarçınlı revani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu tarçınlı revani tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 Türk kahve fincanı toz şeker
  • 3 Türk kahve fincanı yoğurt
  • 1 orta boy havuç
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 Türk kahve fincanı irmik
  • 3 Türk kahve fincanı un
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Servis için:

  • Vanilyalı dondurma

Havuçlu tarçınlı revani Nasıl Yapılır

  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip, 1-2 dakika da kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Bir kaşık ya da silikon spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp, ılınmaya bırakın.
  • Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuk haldeki şerbeti ılınan revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyin ve vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.