ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ HAŞHAŞLI REVANİ

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani

Ağızda dağılan yumuşacık lezzeti ve şık görünümü ile nefis mi nefis haşhaşlı revani yapmaya ne dersiniz? Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan revani tatlısını bu kez haşhaş tohumları ile buluşturduk ve ortaya leziz bir sonuç çıktı. İçerisinde kullandığımız portakal kabukları ve portakal suyu sayesinde tadına doyamayacağınız bir tatlı. Revaninin hamurunu soğuk şerbetle buluşturduktan sonra size yalnızca afiyetle yemesi kalıyor. Haşhaşlı revaniyi krem şanti, kaymak veya dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, sizi mutfağa davet ediyoruz. Haşhaşlı revani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak klasik revani tarifini de buraya bırakıyoruz. Şerbetli tatlılar arasında ayrı bir yere sahip olan şerbetli irmik tatlısını da denemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  • Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbetin kıvamlı olması için, limon suyunu kaynadıktan sonra ekleyin.
  • Tarifteki yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Hamurun iyi köpürmesi için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
  • Tatlının şerbeti emmesi için, piştikten sonra üzerine kürdan batırarak küçük delikler açın.
  • Tatlı sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek iyice emilmesini sağlayın.

1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?

  • Haşhaşlı revaninin bir dilimi, yaklaşık 300 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.