Yoğurtlu Yarma Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı yarma (buğday)
- 1 çorba kaşığı un
- 6 su bardağı ayran
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
- Pulbiber
Yoğurtlu Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?
- Ayranı geniş bir tencerede tuz ve un ile iyice karıştırın. Yarmayı yıkayıp ayrı bir tencerede 10 dakika haşlayıp süzün ve ayrana ekleyin.
- Ayranın kesilmesini önlemek için kısık ateşte kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin. Yarmalar iyice yumuşayınca ocaktan alın.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ve salçayı ilave edin. Hafif kavurun. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ilave edip 5 dakika kaynatın. Nane ve pulbiberle tatlandırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan yarma çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR