Acıbademli Revani

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Acıbademli Revani Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı Ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 damla acıbadem aroması
Şerbeti için
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Üzeri için
- Toz Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Acıbademli Revani Nasıl Yapılır?
Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt, Ayçiçeği yağı, irmik ve unu ilave edin. En son kabartma tozu ve acıbadem aromasını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsiye aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine dökün. Ilındıktan sonra dilimleyin. Şerbeti iyice çekince servis tabaklarına alın. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR