ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR ACIBADEMLİ REVANİ

Acıbademli Revani

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acıbademli Revani tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı Ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 damla acıbadem aroması

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Acıbademli Revani Nasıl Yapılır

Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt, Ayçiçeği yağı, irmik ve unu ilave edin. En son kabartma tozu ve acıbadem aromasını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsiye aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti üzerine dökün. Ilındıktan sonra dilimleyin. Şerbeti iyice çekince servis tabaklarına alın. Üzerine toz Antep fıstığı ve Hindistan cevizi serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.