ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR REVANİ

Revani

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Revani tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Kaymak
  • Frenk üzümü

Revani Nasıl Yapılır

Adım Adım Revani Yapımı:

Ermeni mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan revani, ilk olarak Osmanlı saray mutfağında yapılmıştır. Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen bu tatlı, irmik ve un karışımı ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'yoğurt tatlısı' veya 'sünger tatlısı' olarak da bilinir. Özellikle özel günlerde ve bayram sofralarında sık sık yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, saray usulü revani nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim:

  • İlk olarak şerbeti hazırlamak için; şeker, su ve limon suyunu tencereye alın ve kısık ateşte 20 dakika boyunca kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
  • Yumurta, şeker, yoğurt, vanilya ve yağı mikserle çırpın. İrmik, rendelenmiş limon kabuğu, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız revani hamurunu yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam kabın içine aktarın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve 1 saat dinlendirin. Üst kısmını meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Revani tatlısını, kakaolu dondurma ve hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Revani Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte hazır olarak satılan revani hamuru kullanabilirsiniz. Hamuru kendiniz hazırlayacaksanız, yoğurma işlemini 10 dakika uygulayın.
  • Tarifte kullanacağınız yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Yumurta ve şekeri karıştırırken mikser kullanın. Böylece daha iyi köpürmesini sağlayabilirsiniz.
  • Hamurun kıvam alması için, üzerini streç ile örterek 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Tatlının eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Tatlınız sıcakken, ılıyan şerbeti üzerine dökün. Böylece şerbet daha kolay emilecektir.

1 Porsiyon Revani Kaç Kaloridir?

Revani tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 345 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Sofralarınızı güzelleştirecek pratik ve lezzetli şerbetli tatlılar mı arıyorsunuz? Kaymak veya dondurma ile birlikte sunulan nefis şekerpare tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.