ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ REVANİ

Yaban Mersinli Revani

Yaban mersinli revani

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Revani Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yumurta
  • 350 g toz şeker
  • 390 g yoğurt
  • 325 g sıvı yağ
  • 450 g un
  • 286 g irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 200 g yaban mersini kurusu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz muskat
  • Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • 50 gr margarin (tepsiyi yağlamak için)
  • 1 paket kremşanti
  • 1 orta boy nar

Şerbeti için:

  • 1,7 litre su
  • 1,45 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Yaban Mersinli Revani Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için su ile şekeri bir tencereye alıp ocağa koyarak kaynatın. Ardından limon suyu ilave edin ve soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri mikser kabına alın ve orta hızda iyice çırpın. Kabı bir kenara alın. Tüm kuru malzemeleri kabın içerisine ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
  • 35 cm eninde bir fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Önceden hazırladığınız şerbeti dökün. Revani şerbeti çektiğinde kare dilimlere bölün. Servis yapacağınız tabaklara 1 dilim revani koyun ve  üzerini krem şanti ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Osmanlı mutfağınden günümüze kadar ulaşan klasik revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!