ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BALLI REVANİ

Ballı Revani

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ballı Revani Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı süzme bal
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Ballı Revani Nasıl Yapılır?

Ayçiçeği yağı, yumurta, şeker ve sütü derin bir kapta çırpın. Un, irmik, karbonat ve ceviz içini ilave edip çırpın. Geniş kenarlı ısıya dayanıklı cam bir kabı yağlayıp karışımı aktarın. 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Şerbeti için su, bal ve şekeri kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Revaniyi fırından alıp, sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin. 1 saat dinlendirin. Antep fıstığı ve frambuazla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:18

mükmml br site

Misafir 12 Ekim 2016, 17:23

süper görünüyo hemen denemeliyim

Misafir 12 Ekim 2016, 17:23

mükemel bir site


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!