ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER EDİRNE'NİN YÖRESEL YEMEKLERİ: EDİRNE MUTFAĞINDAN 16 FARKLI TARİF

EDİRNE'NİN YÖRESEL YEMEKLERİ: EDİRNE MUTFAĞINDAN 16 FARKLI TARİF

Edirne'nin yöresel yemekleri nelerdir? Edirne mutfağında hangi yemekler meşhur? İşte, Edirne mutfağından mutlaka denemeniz gereken 16 nefis tarif:
Edirne'nin Yöresel Yemekleri: Edirne Mutfağından 16 Farklı Tarif

Marmara Bölgesi'nde yer alan Edirne, Türkiye'nin en batısında bulunan şehirdir. Trakya kesiminde yer alır. Yunanistan ve Bulgaristan ile sınır komşusudur. Karasal iklim görülen bu şehir; camileri, çarşıları, nehri, köprüsü ve yemekleri ile ünlüdür. Yöresel yemekleri, Rumeli ve Balkan ülkelerinde de ilgi görür. Edirne'nin en meşhur yemeklerine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.



Kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik ve kırmızı et ile hazırlanan mutancana, Osmanlı'dan miras kalmıştır. Edirne mutfağına özgü bir yemek olan mutancana, genellikle kuzu veya geyik eti ile hazırlanır.



Ana malzemesi bulgur ve salça olan bu çorba, kış aylarında şifa kaynağı olarak tüketilir.



Edirne'nin en meşhur ve en lezzetli yemeği şüphesiz ki ciğer tavadır. Ciğer sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu yemek, şehre gelen turistlerinde ilgisini çekiyor.



Edirne de ciğer satılan restoranlarda mutlaka köfteye de yer verilir. Sebze ve kıymalı harç ile hazırlanan Edirne köftesi de, yoğun ilgi gören yemekler arasındadır.



Köklü bir geçmişe sahip olan elbasan tava, genellikle kuzu eti ile hazırlanır. Arnavut mutfağıyla özdeşleşse de, ülkemizde en güzel elbasan tavalar Edirne mutfağında hazırlanmaktadır.



Ciğer ile hazırlanan ve rağbet gören bir diğer yemek ise ciğer sarmadır. Koyun gömleği ve iç harç ile hazırlanan ciğer sarmanın tadı damağınızda kalacak.



Patlıcan, domates, sarımsak ve maydanoz ile hazırlanan mamzana, hem salata, hem de meze çeşidi olarak bilinir. Ana yemeklerin yanında sunulan mamzana, Edirne mutfağı denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir.



Bohça böreği, ismini şeklinden alan bir börek çeşididir. İsteğe göre kıyma, peynir ve patatesle de hazırlanabilir.



Yemeklerin yanında servis edilen patlıcan turşusu, genellikle Trakya'da tüketilir. Özellikle kuru fasulye, nohut gibi bakliyat yemeklerinin vazgeçilmezidir.