ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKAL KREMASI

Portakal Kreması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Kreması Tarifi İçin malzemeler

Krema için

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Portakal dilimleri

Servis için

  • 2 portakal

Portakal Kreması Nasıl Yapılır?

Portakal kreması için gerekli olan tüm malzemeyi orta boy bir sos tenceresine alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın. Ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpın. Bir sıkma torbasına doldurup portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın. Küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!