ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI CRÈME BRÛLÉE

Portakallı Crème Brûlée

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Crème Brûlée Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım vanilya çubuğu
  • 2.5 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 3/4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı esmer şeker

Portakallı Crème Brûlée Nasıl Yapılır?

Kremayı küçük bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunu bıçakla kesip içindeki çekirdekleri çıkartın ve kremaya ekleyin. Orta ateşte karıştırarak baloncuklar çıkmaya başlayıncaya kadar ısıtın. Ocaktan alarak portakal kabuğunu ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Yumurta sarıları, tuz ve şekeri mikserle çırpın. Kremayı karıştırarak ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışımı küçük kaselere ya da crème brûlée kaplarına paylaştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiye dizin ve kaselerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kaseleri buzdolabına alarak 3 saat bekletin. Servisten önce üzerlerine bolca esmer şeker serpip pürmüz ile yakın. Frambuaz ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!