ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKAL ŞURUPLU WAFFLE

Portakal Şuruplu Waffle

Portakal şuruplu waffle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Şuruplu Waffle Tarifi İçin malzemeler

Waffle için

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Şurubu için

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı toz şeker

Servis için

  • 1 portakal
  • Kırılmış Antep fıstığı

Portakal Şuruplu Waffle Nasıl Yapılır?

  • Waffle için, yumurtalar, süt ve unu bir karıştırma kabına alarak iyice çırpın. Toz şeker, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Yağladığınız waffle pişirme makinesine harçtan bir kepçe kadar döküp kapağını kapatın. Üzeri kızarmaya başlayınca makineden alın. 
  • Şurubu hazırlamak için, portakal suyu ve toz şekeri bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 4-5 dakika daha pişirin. Üzerindeki köpükleri bir kaşıkla alıp ince bir süzgeçten geçirin. 
  • Waffle’larınızı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerini beyaz kısımlarını temizleyip küp doğradığınız portakal parçaları ve kırılmış Antep fıstığı ile süsleyin. Ilınan portakal şurubunu waffle’ların üzerine gezdirip servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.