ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKAL PELTESİ

Portakal Peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Peltesi Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Portakal Peltesi Nasıl Yapılır?

Portakal suyu, şeker ve suda çözülmüş nişastayı ekleyip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. İçine portakal kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve karışımı kaselere paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzerini süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!