ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR PORTAKAL PELTESİ

Portakal peltesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal peltesi tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Portakal peltesi Nasıl Yapılır

Portakal suyu, şeker ve suda çözülmüş nişastayı ekleyip orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. İçine portakal kabuğu rendesini ekleyip 2 dakika daha pişirip ocaktan alın ve karışımı kaselere paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Üzerini süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.