ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PORTAKALLI TART

Portakallı Tart

Turunçgiller arasında yer alan portakal, C vitamini bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilmesi önerilir. Bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra grip ve soğuk algınlığına karşı vücudu korur. Hazırsanız, portakallı tart nasıl yapılır sorusu için kolları sıvayalım.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Tart Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 250 gr un
  • 25 gr toz badem
  • 1 yumurta

Dolgusu için

  • 5 yumurta
  • 200 gr tozşeker
  • 4 portakalın kabuğu ve suyu
  • 1 limonun suyu
  • 142 ml krema
  • 140 gr çikolata

Üzeri için

  • 2 portakal
  • 200 gr toz şeker
  • 1.5 çay bardağı su

Portakallı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, toz şeker, un ve toz bademi mutfak robotunda karıştırın. Yumurtayı hafif çırparak ekleyin. Hamuru yuvarlak yapıp streç filme sarın ve buzdolabında 15 dakika soğutun.
  • 23 cm’lik tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane ile hafif açarak kalıba yerleştirin. Buzdolabına kaldırarak 20 dakika daha soğutun.
  • Üzerine yağlı kağıt ve ağırlık yapması için nohut koyarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Üzerideki ağırlığı ve kağıdı alarak 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaseye alın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştirerek çikolatayı eritin.
  • Çikolatayı fırçayla tart tabanının içine eşit olarak sürün. 5 dakika bekleyip çikolata bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin.
  • Dolgusu için, yumurtaları, limon suyu ve toz şekeri çırpın. Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kremayı ekleyin.
  • Karışımı tartın içine doldurun ve 35 dakika pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabında bekletin.
  • Portakalın kabuğunu soyup ince kabuğu alın ve dilimlere ayırın. Kabuğunu jülyen doğrayın. Su ve toz şekeri kaynatıp portakal kabuklarını ekleyin.
  • 5-6 dakika pişirip şerbetten çıkartın. Soğuyunca tartın üzerine yerleştirin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Nefis elmalı turta tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!