PORTAKALLI CHEESECAKE

8 Kişilik
Hazırlama 50 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı cheesecake tarifi için malzemeler

Tabanı için

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Yarım paket pötibör bisküvi
  • 70 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 450 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi

Süslemek için

  • Portakal dilimleri
  • Eritilmiş çikolata
Portakallı cheesecake hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin kek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.

Labne peyniri, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Unu ekleyin. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Son olarak kremayı ilave edip karışımı bisküvi tabanının üzerine aktarın. 165 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletin.

Portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Küp doğranmış portakal şekerlemesini ekleyip ılınmaya bırakın. Cheesecake üzerine sosu döküp 1-2 saat daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin ve üzerini portakal dilimi ve eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!