ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal aroması sevenler için leziz mi leziz bir tarifimiz var. Atıştırmalık olarak sunabileceğiniz bu tatlı, hem hafif, hem de pratiktir. Portakal kabuğunu nasıl kullanabilirim diyenlerin favorisi olan bu tarif, özellikle çocukların sevdiği sağlıklı atıştırmalıklar arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, artık portakal kabuklarını çöpe atmıyor, onlarla yumuşacık şekerlemeler hazırlıyoruz.

Alternatif olarak portakal dilimli çikolata ve portakal dolgulu kurabiye tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet portakal
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 3 litre su

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Nasıl Yapılır?

  • Portakalları yıkayıp kabuklarını dilimleyin. Dilimleri tencereye alıp üzerine tuz ekleyin. Kapağını kapatın ve 24 saat bekletin.
  • Tuzda beklettiğiniz portakal kabuklarını bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerine soğuk su ilave edin.
  • Portakal kabuklarının acılığını gidermek için bir taşım kaynatın ve suyunu süzün. Kaynatma işlemini 3 defa tekrarlayın.
  • Haşlama ve süzme işlemlerini 3 defa tekrarladıktan sonra portakal kabuklarını doğrama tahtasına alın. Birer santim eninde şeritler kesin.
  • Portakal kabuklarını bir tencereye alın. Üzerine 4 su bardağı şeker ilave edin.
  • Tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırarak kabukları şeffaflaşıncaya kadar pişirin ve şerbetini süzün.
  • Süzdüğünüz portakal kabuklarını fırın ızgara telinin üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan şekeri üzerlerine serpiştirin. 3-4 gün oda sıcaklığında bekletip kurutun.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Turunç ve limon kabuğu şekerlemelerini de aynı yöntemle hazırlayabilirsiniz.
  • İnce kabuklu meyveleri tercih etmelisiniz.
  • Portakalı iyice yıkayıp kurulayın. Aksi takdirde üzerindeki toz ve tarım ilaçları şekerlemenin tadını bozabilir
  • Portakal kabuklarını fırın ızgara teline birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
  • Hazırladığınız şekerlemeyi pasta ve kek süslemelerinde kullanabilirsiniz.
  • Şekerlemeyi cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatmayı ihmal etmeyin. Böylece uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!