ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PORTAKALLI PARFE

Portakallı Parfe

Portakallı Parfe

Parfe, Fransız mutfağından dünyaya yayılan dondurulmuş bir tatlıdır. Krema, ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, farklı meyve aromalarıyla zenginleştirilir. Fransızca da 'mükemmel' anlamına gelen parfe, farklı çeşitlerle sunulur. Fransız mutfağı klasiklerinden biri olan parfeyi bir de portakallı denemelisiniz. Ekşi, tatlı uyumu ile yedikçe yediren portakallı parfe tarifinin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 75 gr şeker
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 140 ml portakal suyu 
  • 250 ml çırpılmış krema 
  • 4 adet portakal

Servis için:

  • Taze nane

Portakallı Parfe Nasıl Yapılır?

  • Portakalların beyaz kısımlarını dikkatlice soyun.   
  • Yumurta sarısı, limon ve şekeri bir kapta çırpın. Vanilya tohumlarını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Yumurta sarıları beyaz bir renk almaya başladığında yavaş yavaş portakal suyunu ekleyin. 
  • Ayrı bir yerde kremayı sertleşene kadar çırpın. Çırpılmış krema ile yumurta sarılarını yavaş yavaş birbirine yedirin. 
  • Kalan portakal dilimlerini üzerine ekleyerek 4 saat dondurun.
  • Taze nane ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!