ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ PORTAKAL DOLGULU MİNİ TARTOLETLER

Portakal Dolgulu Mini Tartoletler

Portakal dolgulu mini tartoletler

Çay saatleriniz için nefis mi nefis portakal dolgulu mini tartoletleri sizlerin beğenisine sunuyoruz. Portakal suyu, portakal kabuğu ve çikolatalı ganaj ile hazırlanan bu tatlı, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Üzeri antep fıstığı ve portakal dilimleri ile süslenir.

Portakallı tatlı tariflerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Dolgulu Mini Tartoletler Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 250 g un
  • 50 g pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 120 g tuzsuz tereyağı (Çok soğuk olmalı)
  • 1 adet yumurta (Çırpılmış)

Portakallı lor dolgusu için

  • 4 adet yumurta sarısı
  • 50 g pudra şekeri
  • 120 ml portakal suyu (Yaklaşık 3 portakal)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 75 g tuzsuz tereyağı

Çikolata ganaj için

  • 70 g bitter çikolata
  • 70 ml krema

Portakal Dolgulu Mini Tartoletler Nasıl Yapılır?

  • Mutfak robotunuzun kasesinde un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın. Küçük küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ekleyin ve çok ince kırıntılar elde edene kadar karıştırın.
  • Çırpılmış yumurtayı ekleyip hamur toparlanana kadar tekrar karıştırın. Hamuru bir top haline getirin ve 2 yaprak pişirme kağıdı arasına yerleştirin ve merdane ile yaklaşık 3 mm. kalınlığında açarak düz bir tepsiye koyup buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla, küçük yuvarlaklar halinde kesin. Her bir hamur parçasını, küçük muffin kalıplarına bastırarak yerleştirin ve kabarıp şekillerinin bozulmaması için tabanlarını çatalla delin. Tekrar 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Fırınınızı 160 derecede önceden ısıtın ve fırın ön ısıtma sırasında muffin kalıbını dondurucuya yerleştirin.
  • Her tartolet kabuğunun içine küçük bir parça pişirme kağıdı koyun ve içlerini pirinç veya fasulye ile doldurun. 15 dakika pişirip fırından alın, üzerlerindeki ağırlıkları çıkarın 15 dakika daha, altın sarısı olana kadar pişirip fırından alın.
  • Portakallı krema dolgusu için, portakal suyunu ve kabuğunu, yumurta sarılarını, şekeri ve nişastayı küçük bir tencereye koyup iyice çırpın.
  • Ardından ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam için ince bir süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan tartolet kalıplarına ılık portakallı kremadan doldurun ve hava kabarcıklarını gidermek için sert bir yüzeye hafifçe vurun. 
  • Çikolata ganaj için, bitter çikolatayı ince ince doğrayın ve ısıya dayanıklı bir karıştırma kabına koyun. Kremayı küçük bir tencerede kaynamaya başlayana kadar ısıtın ve doğranmış çikolatanın üzerine döküp eriyene kadar karıştırın.
  • Sıkma torbasına koyun, ucunu kesin ve portakal kremasının üzerine sıkın. En az 2 saat donması için buzdolabına kaldırın. Üzerlerini portakal dilimleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. (En iyi doku için servis yapmadan önce yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında bırakın).
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!