ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ PORTAKALLI VE BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİE

Portakallı ve beyaz çikolatalı brownie

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı ve beyaz çikolatalı brownie tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 g bitter çikolata
  • 175 g tereyağı
  • 300 g toz şeker
  • 120 g un
  • 15 g kakao
  • 3 yumurta
  • 100 g beyaz çikolata
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Sütlü çikolata parçaları

Portakallı ve beyaz çikolatalı brownie Nasıl Yapılır

Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Geniş bir karıştırma kabında toz şeker, un ve kakaoyu harmanlayın. Soğuyan çikolata ve yumurtaları ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. İri doğradığınız beyaz çikolata ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili kare bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ve çikolata parçaları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.