ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SAC ARASI

Sac arası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sac arası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Arası için

  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 250 g tereyağı
  • 250 g kaymak

Şerbeti için

  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 2~3 damla limon suyu

Üzeri için

  • İri çekilmiş Antep fıstığı

Sac arası Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurları buğday nişastası ile baklavalık yufka inceliğinde açın. Hamurlardan birinin üzerini tereyağı ile yağlayıp ortadan ikiye katlayın ve yuvarlak tarafına kaymak sürüp düz tarafa doğru rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine gül böreği şeklinde sararak yerleştirin. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalan tereyağını hamurların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir süre daha kaynatıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlının şerbeti çekmesi için 1 saat bekletin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyip ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.