ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ HÖŞMERİM

Höşmerim

Höşmerim

Balıkesir'in özgün lezzetleri arasında yer alan höşmerim, 'peynir tatlısı' olarak da bilinir. Yumuşak kıvamlı ve hafif bir tatlıdır. Höşmerim (peynir tatlısı) yapımında, yalnızca 5 malzeme kullanılır. İsteğe göre tuzsuz taze peynir veya peynir mayası kullanılır. Özellikle Batı Trakya'da sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, höşmerim, peynir tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Balıkesir mutfağından mafiş tatlısı ve zerde tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Höşmerim Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre çiğ süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı peynir mayası
  • 1,5 su bardağı irmik

Höşmerim Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle irmik ve toz şekeri ayrı bir kapta güzelce harmanlayın.
  • Çiğ sütü ocağa alarak pişirin. Parmağınızı hafifçe süte değdirin. Sütün parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta ılık olması gerekiyor.
  • Ilık sütün içerisine peynir mayasını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar bekletin.
  • Tencereye toz şekerli irmik karışımı ve yumurta sarısını ekleyin. Daha sonra tencereyi tekrar ocağa alın.
  • Tencereyi kısık ateşte kaynatın. Dibinin tutmasını önlemek için tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Koyulaşan ve göz göz olan peynir tatlısını, servis tabaklarına alın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Peynir Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tatlıda kullanılacak peynir mayasını aktarlardan temin edebilirsiniz.
  • Mümkünse taze pastörize olmayan bir süt kullanın.
  • Tatlıyı ceviz, fındık, tarçın gibi sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.
  • Höşmerim, sütlü bir tatlı olduğu için, buzdolabında muhafaza edilmelidir.

1 Porsiyon Höşmerim Kaç Kalori?

  • Peynir tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 340 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!