ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ KONYA ÇÖREĞİ

Konya çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Konya çöreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Konya çöreği Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Eritilip ılınmış tereyağı, süt, yumurta, toz maya, tuz ve mahlebi ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda ısısında mayalanması için yarım saat dinlendirin.

Süzme yoğurt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını krem haline getirinceye kadar çırpın. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürün. Çörek otu serpin ve rulet ile kare kesin. 20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.