ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAMYA KONSERVESİ

Bamya Konservesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bamya Konservesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg bamya
  • 1 kg domates
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Bamya Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Bamyaların üst kabuklarını koni biçimde keserek bol suyla yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
  • Geniş bir tencereye domatesleri ekleyin. Domates suyunu bırakıncaya kadar pişirin. Bamyaları ekleyin.
  • Bamyalar hafif sararmaya başladığında limon tuzunu ekleyin. Bamyaların rengi dönünce ocağı kapatın ve kavanozlara doldurun.
  • Boşluklara sıcak su ekleyin ve kavanozun kenarlarını temizleyin. Sıcakken kapağını kapatın.
  • Bir havlunun üzerine ters çevirip dizin. Kavanozda sızıntı olmamasına dikkat edin.
  • Eğer sızıntı olursa yeni bir kapakla tekrar kapatarak serin bir yerde saklayın.

Konserve olarak saklanan bamyalar ile, zeytinyağlı bamya yemeği hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!