ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KURUTULMUŞ MAYDANOZ VE DEREOTU

Kurutulmuş Maydanoz Ve Dereotu

Kurutulmuş maydanoz ve dereotu

Maydanoz ve dereotunu kurutup kışın dilediğiniz gibi yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz. A ve C vitaminleri bakımından zengin olan maydanoz, göz sağlığını korur. Aynı zamanda tansiyonu düşürdüğü için, yemeklerin içinde kullanılması önerilir. Sindirim sistemine iyi gelen dereotu ise, uyku problemlerini çözerek metabolizmayı hızlandırır. Gaz sorunlarını giderir ve anne sütünü arttırır. Peki, kurutulmuş maydanoz ve dereotu nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, kışlık olarak hazırlayabileceğiniz kurutulmuş maydanoz ve dereotu tarifine başlayabiliriz.

Maydanozlu pirinç salatası ve dereotu çorbası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kurutulmuş Maydanoz Ve Dereotu Tarifi İçin malzemeler

500 ml’lik Kavanoz için 

  • 3 demet maydanoz 
  • 3 demet dereotu 

Kurutulmuş Maydanoz Ve Dereotu Nasıl Yapılır?

  • Maydanoz ve dereotunu yaprak yaprak ayırın. Yıkadıktan sonra sebze kurutucusu ile iyice kurulayın.
  • Daha sonra kağıt bir havlu ile nemini alın ve temiz büyük bir bezin üzerine serin. Arada bir havalandırarak iyice kuruyana kadar birkaç gün kadar bekletin. 

AKLINIZDA BULUNSUN! 

  • Bazı şehirlerde nem oranı yüksektir. Bu yüzden yaz aylarının taze maydanoz ve dereotunu kurutmak istiyorsanız maydanoz ve dereotunu iyice yıkayıp kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • 160 dereceye ayarlı fırında kurutun. Daha sonra elinizde iyice ufalayıp kavanoza aktarabilirsiniz.
  • Taze fesleğen, reyhan, biberiye, taze kekik gibi otları da bu şekilde kurutabilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!