ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAZE FASULYE KONSERVESİ

Taze Fasulye Konservesi

Taze fasulye konservesi

Yaz lezzetini kışın da yaşamak isteyenler için taze fasulye konservesi tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Zeytinyağlı taze fasulye ve fasulye turşusu gibi yemeklerin içerisinde kullanılan taze fasulye, içeriğindeki lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Kalsiyum içeriği sayesinde kemik erimesini önler ve kemiklerin gelişmesine destek olur.. Aynı zamanda göz sağlığını da korur. Peki, taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, taze fasulye konservesi için yapım aşamalarına geçebiliriz.

Alternatif olarak şakşuka konservesi ve domates konservesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin malzemeler

4 Litrelik kavanoz için 

  • 2 kg taze fasulye 
  • 2 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 1 kg soğan 
  • 1 kg domates 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 tatlı kaşığı tuz 

Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenarlarındaki kılçıklarını temizleyip uçlarını kesin.  
  • Soğanları zar şeklinde doğrayıp 1-2 çay kaşığı tuz ile ovup 10 dakika kadar bekletin. 
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 
  • Fasulyeleri geniş bir tencereye dizin. Üzerine soğanı, soğanın üzerine de domatesleri yerleştirin.
  • Tuzunu ve şekerini serptikten sonra en son zeytinyağın yarısını gezdirin ve çok kısık ateşte, 1 buçuk saat boyunca kapağını açmadan pişirin. 
  • Taze fasulyeler pişince kalan zeytinyağını üstüne dökerek karıştırın. Bekletmeden henüz sıcakken sterilize edilmiş kavanozlara aktarın.
  • Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun.

Taze Fasulye Konservesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız kavanoz ve kapakları sıcak su ile sterilize edin.
  • Kavanoz ve kapakları kullanmadan önce mutlaka kurutun.
  • Taze fasulye piştiğinde kaynar haldeyken sterilize edilmiş kavanozlara hemen aktarın. 
  • Hazırladığınız karışıma toz şeker eklemeyi unutmayın. Şeker, konservenin daha uzun süre saklanmasını sağlar.
  • Kapağını açtıktan sonra taze fasulye konservesini kısa sürede tüketin.
  • Verilen ölçülerden 4 litrelik kavanoz hazırlanmaktadır. İstediğiniz ölçüye göre malzemeleri arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

1 Porsiyon Taze Fasulye Konservesi Kaç Kalori?

  • Bir kavanoz taze fasulye konservesi, yaklaşık 170 kaloridir. Diyet listeleri için de uygundur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!