Domates Konservesi

Domates Konservesi
01 Aralık 2022

Patlıcangiller familyasından olan domatesin ana vatanı Orta ve Güney Amerika'dır. Salata ve yemeklerin içerisinde sıklıkla yer verilen domates, menemen veya kahvaltılık sos gibi birçok tarifte kullanılır. Genellikle kış için hazırlanan domates konservesi ise, cam kavanozlarda uzun bir süre muhafaza edilir. Kalp sağlığına iyi gelen bu besin, vitamin deposu olarak da bilinir. Yüksek besin değerlerine sahip olduğu için, haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilir. Hazırsanız, pratik yapımı ile domates konservesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Domates Konservesi Kaç Kaloridir?

  • Genellikle yemeklere ek olarak kullanılan domates konservesi, yaklaşık 10 kaloridir. Bu nedenle hem sade, hem de yemeklerin içine koyarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz, domates sosu tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domates Konservesi için

Malzemeler

  • 5 kg domates
  • 1 kg sivri biber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Domates Konservesi

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kullanacağınız domatesleri sudan geçirin. Bu esnada biberleri de irice doğrayın.
  2. Yıkadıktan sonra süzdüğünüz domatesleri kabuklarıyla birlikte mutfak robotundan geçirerek geniş bir tencereye alın.
  3. İri doğranmış biberleri de ekleyerek orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  4. Hazırladığınız karışımı sıcakken kavanozlara hiç boşluk kalmayacak şekilde paylaştırın. Kapaklarını kapadıktan sonra kavanozları ters çevirin.
  5. Kavanozların üzerini bir havlu ile örterek 1 gün bekletin. Kapakların açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer kavanoz kapakları açılmıyorsa ters çevirerek serin bir yerde muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız domates ve biberlerin taze olmasına özen gösterin. Aynı zamanda olgun ve sulu domatesler daha lezzetli olacaktır.
  • Kullanacağınız kavanozları ve kapaklarını sıcak su içerisinde sterilize edin. Daha sonra ıslaklık kalmayacak şekilde kurutun.
  • Hazırladığınız karışımı kavanozlara dökmeden önce toz şeker atmayı ihmal etmeyin. Tadının dengelenmesini sağlayan toz şeker, aynı zamanda domateslerin uzun süre saklanmasına da yardımcı olacaktır.
  • Kavanozları kapattıktan sonra hava almadıkların ve açık bir yer kalmadığından emin olun. Hava alan konserveler daha çabuk bozulacak ve tadı değişecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo