ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ ACI BİBERLİ SOS

Acı Biberli Sos

Acı biberli sos

Sevgili Ayten Alpün'den pratik ve lezzetli bir sos önerimiz var. Siz de acının her türlüsünü yerim diyenlerdenseniz, kahvaltı ve yemeklerde kullanabileceğiniz acı sosu sizlerle buluşturuyoruz. Yapımında Meksika biberi ve kırmızı biber kullanılan bu sos, hamburger yapımında da kullanılabilir. Peki, acı biberli sos nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, yemeklerin lezzetini ortaya çıkaracak acı biberli sos tarifine geçebiliriz.

Farklı soslar denemeyi sevenler için nefis kapari sos ve dömi glas sosunu da buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

sgencel Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.
11 Tarif       14 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Acı Biberli Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 10-12 adet  Meksika biberi
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 150 ml elma sirkesi
  • 200 ml elma suyu
  • 6 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı acı toz kırmızı biber

Acı Biberli Sos Nasıl Yapılır?

  • Tüm biberleri yıkadıktan sonra temizleyin ve iri iri doğrayın. Sevdiğiniz acı miktarına göre biber çekirdeğini bırakın.
  • Soğanları ayıkladıktan sonra dört parçaya bölün ve biber ve sarımsakla birlikte hafif taneli kalmasına dikkat ederek mutfak robotunda çekin. 
  • Elde ettiğiniz bu karışımı bir tavaya alarak zeytinyağını ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri de ekleyerek 20 dakika daha pişirin. 
  • Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 
  • Soğuduktan sonra daha önceden sterilize edilen kavanozlara doldurarak ağzını sıkıca kapayın ve buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!