ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANTAR KONSERVESİ

Mantar konservesi

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantar konservesi tarifi için malzemeler

  • 1 kg mantar
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Su

Mantar konservesi Nasıl Yapılır

Mantarları yıkayıp süzün. Orta boyda olanları ikiye bölerek limonlu suda 5-6 dakika haşlayın. Haşladığınız mantarları kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz ekleyip kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin. Bıçağı mantarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Geniş bir tencerenin yarısını suyla doldurun. Kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirin ve 1 saat kaynatın. Kavanozların kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.