ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MANTAR KONSERVESİ

Mantar Konservesi

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Konservesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg mantar
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Su

Mantar Konservesi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp süzün. Orta boyda olanları ikiye bölerek limonlu suda 5-6 dakika haşlayın.
  • Haşladığınız mantarları kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza 2 çay kaşığı tuz ekleyip kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin.
  • Bıçağı mantarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  • Geniş bir tencerenin yarısını suyla doldurun. Kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirin ve 1 saat kaynatın.
  • Kavanozların kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!