ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER FARKLI LEZZETLER ARAYANLARA 14 YÖRESEL TARİF

FARKLI LEZZETLER ARAYANLARA 14 YÖRESEL TARİF

Farklı mutfakların yemeklerini kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Edirne'den Urfa'ya, Antep'ten Giresun'a birbirinden lezzetli yöresel tarifleri yazımızda derledik. İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için 14 yöresel tarif:
Farklı Lezzetler Arayanlara 15 Yöresel Tarif

Farklı mutfakların  yemeklerini denemeye ne dersiniz? Türk mutfağı ana yemek, meze, salata ve salata çeşitleri bakımından oldukça zengindir. Özellikle ön plana çıkan bazı tarifler olsa da, hemen hemen her yörenin kendine has lezzetleri vardır. Farklı tatlar denemek isteyenler için en sevilen yöresel tarifleri yazımızda derledik. Listemizdeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına yöresel tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, farklı lezzet arayışında olanlar için 14 yöresel tarif:



Edirne mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan tava ciğeri, genelde kuzu ciğeriyle hazırlanır. Bol soğan, maydanoz ve közlenmiş biber eşliğinde sunulur.



Balıkesir yöresiyle özdeşleşen saçaklı mantı, klasik mantıdan farklı olarak tavuk etiyle hazırlanır. Hamur kalın bir şekilde açılır ve fırında pişirilir. Ardından üzerine didiklenmiş tavuklar eklenir.



Şanlıurfa mutfağına özgü bir yemek olan borani, pazı, nohut, ince bulgur ve kuzu eti ile hazırlanır. Özellikle kalabalık sofralarda mutlaka yer verilir.



Konya'nın yöresel yemekleri arasında yer alan batırık, tahin, ince bulgur ve domates ile hazırlanan bir köftedir. Görünümü ile mercimek köftesine benzeyen batırık, menengiç ve düğürcük ile de hazırlanabilir.



Pirinç, kuzu eti ve asma yaprağı ile hazırlanan çaput aşı, Denizli yöresinin özgün yemeklerindendir. Özellikle düğün, cenaze gibi kalabalık törenlerde servis edilmesiyle bilinir.



Antep mutfağı, birbirinden farklı lezzetleriyle tanınır. Lalezar da Antep mutfağı ile özdeşleşen, patates, maydanoz ve biber ile hazırlanan bir yemektir. Genellikle ana yemeklerin yanında servis edilir.



Karadeniz'de sık sık tüketilen mısır ekmeği, yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Bir dilimi yaklaşık 95 kalori olan mısır ekmeği, yemeklerin yanında servis edilir.



Marul, kıyma ve dereotu ile hazırlanan marul yemeği, Ege Bölgesi'ne özgü bir yemektir. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan marul yemeği, farklı tatlar denemek isteyenler için ideal bir seçimdir.