ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ MARUL YEMEĞİ (TİRE)

MARUL YEMEĞİ (TİRE)

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marul yemeği (Tire) tarifi için malzemeler
  • 1 marul
  • 1 demet taze soğan
  • 200 gr dana kıyma
  • 3 domates
  • 1 demet dereotu
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
Marul yemeği (Tire) Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında Tire yöresine ait özel bir yemek...


Soğanı temizleyip çok ince kıyın. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayın. Marulu yıkayıp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın.

Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip 4- 5 dakika kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Marul ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve dereotunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alın. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!