ANASAYFA TARİFLER EGE YEMEKLERİ MARUL YEMEĞİ (TİRE)

Marul Yemeği (Tire)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Marul Yemeği (Tire) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 marul
  • 1 demet taze soğan
  • 200 gr dana kıyma
  • 3 domates
  • 1 demet dereotu
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Marul Yemeği (Tire) Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip çok ince kıyın. Domatesleri soyup ince zar şeklinde doğrayın. Marulu yıkayıp doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın.
  • Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip 4- 5 dakika kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyin.
  • 1-2 dakika daha kavurun. Marul ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte marullar sararıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına alın. İsteğe göre taze soğan ve marul yapraklarıyla birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!