Yuvalak

Yuvalak
18 Eylül 2020
Yuvalak köfte, Şanlıurfa yöresine özgün bir lezzettir. İç kısmında kuzu veya dana kıyması, dışında ise ince bulgur kullanılır. Hazırsanız, Urfa usulü yuvalak köfte nasıl yapılır görelim.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yuvalak için

Malzemeler

  • 250 gr çiğ köftelik dana kıyma
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
Yuvalak

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru geniş bir tepsiye aktarın. Kıyma, baharatlar ve rendelenmiş soğanı ilave edin. Çok az su ekleyerek yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri hazırlayın. Tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Köfteleri bu suda 5 dakika pişirin.
  3. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Tereyağını ısıtıp köfteleri sallayarak tavada tereyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, et kullanmadan hazırlanan fellah köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo