ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ TEPSİ ORUĞU (MARDİN)

Tepsi oruğu (Mardin)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tepsi oruğu (Mardin) tarifi için malzemeler

  • 300 gr ince bulgur
  • 1 kg yağsız dana kıyması
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 20 gr kuşüzümü
  • 20 gr çam fıstığı
  • 30 gr ceviz içi
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • kimyon

Tepsi oruğu (Mardin) Nasıl Yapılır

İnce bulguru ılık suda şişmesi için bekletin. Biber salçası, un, toz kırmızı biber, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun.
 
Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, çam fıstığı, ceviz içi, tuz ve pul biberi ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Geniş ve düz bir tepsiye hamurun yarısını yayın. Üzerine sırasıyla kavrulmuş kıymalı karışımı serpiştirin, bir kat daha kalan hamurdan kapatın. Baklava deseni şeklinde kesip porsiyonlara ayırın. Her dilimin üzerine çam fıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında rengi turuncu olana dek pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.