ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ ÇAPUT AŞI (DENİZLİ)

ÇAPUT AŞI (DENİZLİ)

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çaput aşı (Denizli) tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı sıcak etsuyu
  • 30 gr tereyağı
  • 50 ml koruk suyu
  • 100 gr kuzu eti
  • 10~12 taze asma yaprağı
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon
Çaput aşı (Denizli) hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında Denizli yöresine ait özel bir yemek...

Pirinci bol suda yıkayıp soğuk suda 15 dakika kadar bekletin.

Tereyağını eritip pirinci ( kavurma esnasında çakıl taşlarının birbirine vurmasına benzer bir ses çıkartıyorsa kıvama gelmiş demektir) kavurun.

Ayrı bir tavada kuzu etini tuz, kimyon ve karabiber ile tatlandırarak kavurun. Koruk suyu (yeşil üzüm suyu), ince doğranmış asma yaprağı ve etsuyunu ilave ederek kaynatın. Pirinci ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!