ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BOSTANA (URFA)

Bostana (Urfa)

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bostana (Urfa) Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr domates
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 30 gr domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı su

Bostana (Urfa) Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çok ince küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Ayrı bir kapta domates salçası, bir limonun suyu, pul biber ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Domatesli karışım ile sosu kapaklı bir kaba (cam kavanoz tercih edilir) aktarın. Kapağını kapatıp bir gün buzdolabın da beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!