ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BOSTANA (URFA)

Bostana (Urfa)

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bostana (Urfa) tarifi için malzemeler

  • 400 gr domates
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 30 gr domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çorba kaşığı su

Bostana (Urfa) Nasıl Yapılır

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çok ince küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın.
 
Ayrı bir kapta domates salçası, bir limonun suyu, pul biber ve suyu bir kapta karıştırın.

Domatesli karışım ile sosu kapaklı bir kaba (cam kavanoz tercih edilir) aktarın. Kapağını kapatıp bir gün buzdolabın da beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.