ŞAŞA ŞURA (ÇANAKKALE)

4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şaşa şura (Çanakkale) tarifi için malzemeler
  • 500 gr taze fasulye
  • 2 kabak
  • 1 büyük kemer patlıcan
  • 1 büyük patates
  • 50 gr çarliston biber
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • karabiber
Şaşa şura (Çanakkale) hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında Çanakkale'ye ait özel bir yemek...
 
Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
 
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!