ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ ŞAŞA ŞURA (ÇANAKKALE)

Şaşa Şura (Çanakkale)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şaşa Şura (Çanakkale) Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 2 kabak
  • 1 büyük kemer patlıcan
  • 1 büyük patates
  • 50 gr çarliston biber
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • karabiber

Şaşa Şura (Çanakkale) Nasıl Yapılır?

  •  Soğanı soyup iri kıyın. Biberleri kalın halkalar şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Fasulyeleri temizleyip ikiye bölün. Patates, kabak ve patlıcanları soyup küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri bir kaba alıp karıştırın.
  • Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Biber ve domates ve bir çorba kaşığı ılık suda inceltilmiş salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun.
  • Sebzeler, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!