ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ FASULYE YAPRAĞINDA EKŞİLİ KÖFTE (MALATYA)

FASULYE YAPRAĞINDA EKŞİLİ KÖFTE (MALATYA)

4 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulye yaprağında ekşili köfte (Malatya) tarifi için malzemeler
  • 500 gr yarma (buğday)
  • 200 gr taze fasulye yaprağı
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 kg yoğurt
  • 500 gr soğan
  • 250 gr taze fasulye
  • 75 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı erik ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un
Fasulye yaprağında ekşili köfte (Malatya) hazırlanışı

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Yarmayı bir gece öncesinden şişmesi için suda bekletin. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp tuz ilave ederek çok fazla sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru fasulye yapraklarının kenarına yerleştirerek uç kısımları açık kalacak şekilde sarın. Tencereye dizip üzerine haşlanmış kurufasulyeleri serpiştirin. Üzerine porselen bir tabakla kapatın. Bir su bardağı su ilave edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve sarmalara soğuk su gezdirerek soğutun. Tekrar tencereye alın.

Un, şeker, soğuk su ile inceltilmiş yoğurt ve erik ekşisini sos tenceresin de karıştırın. Bir taşım kaynatıp sarma köftelerin üzerine gezdirerek dökün. 5 dakika daha bu sosla pişirin. Son olarak kavrulmuş soğanı ilave edin. Servis tabağına alın. İsteğe göre cacık ya da ayranla sıcak servis edebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:19:04

süperrr bayılırmm

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!