ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ FASULYE YAPRAĞINDA EKŞİLİ KÖFTE (MALATYA)

Fasulye yaprağında ekşili köfte (Malatya)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulye yaprağında ekşili köfte (Malatya) tarifi için malzemeler

  • 500 gr yarma (buğday)
  • 200 gr taze fasulye yaprağı
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 kg yoğurt
  • 500 gr soğan
  • 250 gr taze fasulye
  • 75 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı erik ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 çorba kaşığı un

Fasulye yaprağında ekşili köfte (Malatya) Nasıl Yapılır

  • Yarmayı bir gece öncesinden şişmesi için suda bekletin. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Süzüp tuz ilave ederek çok fazla sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru fasulye yapraklarının kenarına yerleştirerek uç kısımları açık kalacak şekilde sarın.
  • Tencereye dizip üzerine haşlanmış kurufasulyeleri serpiştirin. Üzerine porselen bir tabakla kapatın.
  • Bir su bardağı su ilave edip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve sarmalara soğuk su gezdirerek soğutun. Tekrar tencereye alın.
  • Un, şeker, soğuk su ile inceltilmiş yoğurt ve erik ekşisini sos tenceresin de karıştırın. Bir taşım kaynatıp sarma köftelerin üzerine gezdirerek dökün.
  • 5 dakika daha bu sosla pişirin. Son olarak kavrulmuş soğanı ilave edin. Servis tabağına alın. İsteğe göre cacık ya da ayranla sıcak servis edebilirsiniz.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:19:04

süperrr bayılırmm

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.