Yemek Stilisti İnci Bak'tan Lokanta Usulü 8 Tarif

Özledik değil mi; şöyle bir esnaf lokantasına gidip tencere yemeğine ekmek banmayı. Tembellik yapmıyoruz ve şahane bahar sebzeleri ile kendi tenceremizi kendimiz kaynatıyoruz.
Yemek Stilisti İnci Bak'tan Lokanta Usulü 8 Tarif
15 Ağustos 2023, 17:03

Esnaf lokantası yemeklerini kim sevmez ki? Hem uygun fiyatlı olması, hem de bol çeşitliliği ile özellikle çalışanların vazgeçilmezidir esnaf lokantaları. Bu lezzetleri kendi evlerinde hazırlamak isteyenler için birbirinden lezzetli tariflerimiz var. 

  1. Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç

kıymalı bezelye güveç

Bezelye, kıyma, havuç ve domates ile hazırlanan Lübnan usulü bezelye, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Pişirmesi ortalama 1 saat süren bu yemeği, akşam menülerinde sunabilirsiniz.

  1. Kabaklı ve Sirke Soslu Bakla

kabaklı sirkeli bakla

Mevsimin en taze baklalarını, bebek kabak, zeytinyağı ve sarımsak ile bir araya getiriyoruz. Kabaklı sirkeli baklayı, ince ince kıyılmış dereotu serpiştirerek sunabilirsiniz.

  1. Enginarlı ve Bezelyeli Çorba

enginarlı bezelyeli çorba

Enginar, bezelye, krema ve zeytinyağı ile hazırlanan bu çorba, yaz aylarının favorisidir. Hazırladığınız çorbayı, tavada kızarttığınız pastırmaları ekleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Kırmızı Fasulyeli Semizotu Yemeği

fasulyeli semizotu yemeği

Semizotu, pirinç ve kırmızı fasulye ile hazırlanan bu yemek, hem besleyici, hem de düşük kalorili tariflerden biridir. Pişirme süresi yaklaşık 40 dakika olan yemeği, öğle ve akşam menülerinde sunabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Bakla Oturtma

zeytinyağlı bakla oturtma

Bakla, domates, soğan ve zeytinyağı ile hazırlanan bakla oturtma, lokantalarda mutlaka yer verilen tariflerden biridir. Yanında limon dilimleri ile birlikte sunulur.

  1. Yumurtalı Fasulye Kavurması

yumurtalı fasulye kavurması

Taze fasulye, soğan ve yumurta ile hazırlanan bu yemek, özellikle öğle yemeklerinde tercih edilir. Mısır ekmeği, cacık veya ayran eşliğinde servis edilebilir.

  1. Köfteli Semizotu Çorbası

köfteli semizotu çorbası

Semizotu, pirinç, nohut ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, yaz aylarında sık sık tüketilir. Hem doyurucu, hem de düşük kalorilidir. Köfte yapımında tavuk kıyması kullanılır.

  1. Bol Domatesli Taze Fasulye

bol domatesli taze fasulye

Domates, taze fasulye, soğan ve limon ile hazırlanan bu yemek, yaklaşık 40 dakika boyunca pişirilir. Eğer domatesler küçükse, tarifteki domates miktarını artırabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Ana yemek tarifleri
  2. Değişik pilav tarifleri
  3. İftar için güveç tarifleri
  4. Fırında etsiz yemekler
  5. Değişik salata tarifleri
Kategoriler
Lezzet Logo