ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ FIRINDA ETSİZ YEMEKLER: FIRINDA YAPILAN 14 NEFİS ETSİZ YEMEK TARİFİ

FIRINDA ETSİZ YEMEKLER: FIRINDA YAPILAN 14 NEFİS ETSİZ YEMEK TARİFİ

Fırında yapılan etsiz yemekler nelerdir? Hangi yemekler fırında kolayca yapılabilir? İşte, sofralarınıza lezzet katacak, tadı damağınızda kalacak 14 farklı fırınlanmış etsiz yemek tarifi:
Fırında Etsiz Yemekler: Fırında Yapılan 14 Nefis Etsiz Yemek Tarifi

Et ve sebzelerle hazırlanan fırın yemekleri, kalabalık sofralarda mutlaka kendine yer bulur. Farklı soslarla marine edilen, baharatlarla harmanlanan fırın yemekleri, pratik olduğu için sık sık tercih edilir. Ayrıca fırında pişirilen yemekler, kızartma işlemine göre daha az yağ içerir. Diyet listelerinde de yer verilen fırın yemeklerini, bu kez etsiz bir şekilde sunuyoruz. Hem doyurucu, hem de ekonomik olan fırında etsiz yemekler ile siz de sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz. İşte, keşke hiç bitmese diyeceğiniz 14 nefis etsiz fırın yemeği:



Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Karnabahar, beşamel sos ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu yemeğin porsiyonu ortalama 130 kaloridir.



Lübnan mutfağıyla özdeşleşen falefel, nohut, sarımsak ve baharatlarla hazırlanan bir köfte çeşididir. Beslenme Koçu Anıl Ercan'dan hem diyet, hem de vegan menülerine ekleyebileceğiniz fırında yağsız falafel tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.



Sebze yemekleri ve salatalarda kullanılan brokoliyi, bu kez ana malzeme olarak kullandık. Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan brokoli grateni, 30-35 dakika içerisinde sunabilirsiniz.



Çanakkale mutfağıyla özdeşleşen çırpma, ıspanak, un ve soğan karışımından oluşur. Hazırlaması 10, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. İsteğe göre ana yemeklerin yanında ara sıcak olarak sunabilirsiniz.



Vitamin deposu olarak bilinen kök sebzeleri fırında kolayca pişirerek hem doyurucu, hem de sağlıklı bir yemek hazırlayabilirsiniz. Havuç, patates, pancar ve yer elması ile hazırlanan bu yemeği, sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.



İtalyan mutfağından dünyaya yayılan mozzarella peyniri genellikle makarna ve pizzaya lezzet katmak için kullanılsa da, bu kez atıştırmalık yapımında kullanıyoruz. Yalnızca 3 malzemeden oluşan kıtır mozzarellaları, sebze yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.



Kabak denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri olan mücveri, bu kez fırınlama usulüyle pişirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Porsiyonu yaklaşık 65 kalori olan fırında kabak mücveri, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.



Demir ve potasyum bakımından zengin olan yer elması, kalp sağlığını korumasıyla bilinen. Sağlık açısından çok faydalı olan bu besini, zeytinyağı, kekik ve sarımsak ile marine edip fırında pişirerek hem sağlıklı, hem de doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz.